dahlmaria.blogg.se

Julbak med kusinerna
Igår var det dags för vårt traditionsenliga julbak med storebrorens familj. De första åren var vi väldigt flitiga med att baka och bygga pepparkakshus men förra året var både jag och svägerskan gravida och ingen av oss hade ett funktionellt kök då fick traditionen utebli. I år stod deras nybyggda hus redo för att anta vår tradition och tillsammans käkade vi god mat, bakade tomteskumsfudge och lyssnade på julmusik. Det fick bli vårt startskott för årets firande av julen 2015. Esther kämpade på och försökte vara social fram till det var dags att åka hem då hon somande gott i min famn. 
 
För den sötsugne kommer här receptet på tomteskumsfudge :
  • 12-14 stycken skumtomtar
  • 2 dl socker
  • 50 gram smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 gram vit choklad

Gör så här :
Häll i alla ingredienser förutom chokladen. Klipp ner tomtarna i småbitar och låt allt smälta / småsjuda under omrörning. Sen tar du bort kastrullen från plattan och bryter ner chokladen. Rör tills den är blank, och häll sedan upp smeten i en bakplåtspapppersklädd form. Storlek på formen kan du bestämma själv, väljer du en mindre så blir det större bitar och tvärtom.

Låt svalna i kylskåp och skär sedan ut lagom stora fudge bitar.
Sedan har du färdigt julgodis, eller advenstgodis att servera.


 
 
 
Ett första inlägg
Välkomna till denna nystart för min nya blogg. Men det är inte bara min utan faktiskt hela familjens!
Det känns helt rätt att starta upp från början. På något sätt har livet börjat nu när vi berikats med Esther. Jag ska försöka få tid att hålla bloggen mer levande än tidigare och framförallt förse er med bilder i massor då kamerautrustningen utökats flitigt i höst. Jag hoppas ni vill hänga med på en ny resa och glöm inte att era kommentarer är lika viktiga som era klick här på sidan. Era kommentarer ger mig bränsle att fortsätta skriva och dela med mig av allt som händer.
 
Oj vad jag längtar efter att få dela med mig, fota och skriva, detta är livet.
 
Häng med!
 
 
Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.