Grönt är skönt

 När hösten närmar sig behöver jag fylla på med massor av gröna växter inomhus för att bevara känslan av grönska och prunkande liv när jag är inomhus större delar av dygnet. När vi förra veckan var på besök på underbara Sularpsfarmen passade jag på att fylla på förrådet av gröna växter i vårt hus och fick med mig inte 1, inte 2 utan 10 stycken gröna växter som numera pryder varje vrå i vårt hem. 
 
Vad tycker ni förresten om min nya fina ljusslinga som vackert pryder väggen när solen gått ner på kvällarna. 
 
Allmänt, Huset | | Kommentera |

Att börja förskola

 
Att skola in ett barn på förskola var mer känslosamt än vad jag någonsin kunde ana. Jag har hört alla andra beskriva sina känslor men inte riktigt tagit de till mig då jag inte kunde förstå vad de var som väntade. 
 
Idag var det Esthers andra dag på inskolningen och mammakänslorna är något mer kontrollerade än under gårdagen då Esther avslutade dagen med att slå vält på en stol och slog sig så häftigt att de kom blod från både näsa och mun. Det var en stor gråt och blodfest innan jag lyckades lugna ner henne och vi begav oss hemåt igen. Ingen bra start för någon av oss. Resten av dagen igår var sedan fylld av så mycket känslor att jag är glad som har en så stabil man som jag har som kan hålla ner mig på jorden och faktiskt prata sansat och vettigt med mig. Jag vet ju att detta är en stor prövning och bara en övergångsperiod men jag kan inte rå för mina känslor och låter de ta överhand hela tiden.
 
Men imorgon och på torsdag ska jag också vara med och först på fredag kommer hon att själv vara på plats 9-14. Ska bli spännande (läs: förfärligt) att lämna av henne och se hur de går. 
 
Vi ska klara oss genom detta Esther och jag, hon är en modig och stark liten tjej. Värre är det nog för hennes mamma.
Allmänt, Esther | | En kommentar |

Dagisväskan är packad

Imorgon är det Esthers första inskolningsdag på förskolan och väskan står nu färdigpackad och redo. Tänk att min lilla tjej blivit så stor. Stoppa tiden! Men ska bli spännande att se hur Esther kommer att interagera med de andra barnen och samtidigt skapa relationer till andra vuxna än släkt och vänner. 
 
Ett kapitel avslutas och ett nytt tar vid. Nu ska det bli ordning och reda på rutiner och vardagen ska sakta men säkert komma tillbaka. Hur tråkigt det än låter så är jag en människa som älskar rutiner och att ha ordning och reda i planeringen.
 
Allmänt | | En kommentar |
Upp