Recept - Cake Pops Ballerina/Arrak

 
Cake pops med smak av Ballerina kex (ca 20 st)

2 paket Ballerina kladdkaka
50-100g Philadelphiaost
100-200g valfri choklad till dekoration

Börja med att köra kakorna i matberedaren, det ska bara bli smulor. Sedan tillsätter du philadelphiaost, börja med 50g, blanda, känn på degen. Den ska vara mjuk men ändå fast. Rulla degen till bollar, så stora som du vill ha dem. Lägg in i kylen i ca 20min.

Medans bollarna står i kylen så kan du passa på att klippa grillpinnar/sugrör till önskad längd. Jag valde klubbpinnar (finns att köpa på panduro) i hårdplast som jag sedan dekorerade med sidenrosetter som jag fäste med limpistol. Smält sedan chokladen i micro eller vattenbad till rinnande konsistens. Ta ut bollarna från kylen, doppa pinnen lite i smält choklad och sen tryck in den i bollen (detta gör att pinnen sitter bättre) Sedan är det bara att doppa i chokladen och rulla i eventuell dekoration.

 

Cake pops med smak av arrak (ca 20 st)

100 gram smör
1 deciliter florsocker
1 tesked vaniljsocker
2 matskedar kakaopulver
3 deciliter småkakor eller sockerkaka i smulor
Arraksessens

Rör smöret pösigt med sockersorterna och kakaon. Blanda i kaksmulorna och droppa i arrak efter eget tycke om smak (jag gillar när det är rejält och smakar mycket). Rör om väl tills allt är blandat, ställ kallt en stund. Rulla degen till bollar, så stora som du vill ha dem. Lägg in i kylen i ca 20min. 
Smält sedan chokladen i micro eller vattenbad till rinnande konsistens. Ta ut bollarna från kylen, doppa pinnen lite i smält choklad och sen tryck in den i bollen (detta gör att pinnen sitter bättre) Sedan är det bara att doppa i chokladen och rulla i eventuell dekoration.
 
Allmänt, Recept | |
#1 - - Amanda Niclasson:

Åh vilken fin och mysig blogg du har!

Svar: Tack! Och vad kul att du hittade hit :)
Maria Dahl

Upp