dahlmaria.blogg.se

Att sy barnkläder

De senaste dagarna har jag snöat in mig på att sy små söta barnkläder till Esther. Jag har googlat i massor och varti stamkund på Stoff och Stil. Resultatet av min kreativitet ska jag visa er så fort jag fått till en bra storlek som passar Esther idag ( köpt ett mönster som är storlek 86 och får sedan experimentera mig fram till rätt storlek för hennes lilla 74-80 kropp)
 
Senaste tillskottet från igår är det underbara prickiga tyget ovan. Är det inte helt underbart så säg. Det ska bli tights och eventuellt en liten halsbuff.
 
Återkommer med resultatbilder i helgen.
 
Två dagar sol
Denna veckan har det varit väldigt blåsigt. Solen har tittat fram stundvis men inte bivit någon riktig vårvärme. Nu i helgen däremot har solen verkligen tittat fram på riktigt och det har minsan varit lite vårhetta när det varit lä. 
Esther och jag inledde helgen igår med en tur på loppis som resulterade i noll inköp. Det hör inte till det vanliga.
Efter en tur på loppis blev det en härlig fika med brorssonen där vi mumsade på glass och pannkakor.

Vår lilla tjej står nu mer än sitter och reser sig mot ALLT. Hon är så duktig och snart kommer hon nog vilja ta några små steg också. Den nyfunna kärleken är hennes docka som hon fick av sin mormor förra veckan. Denna drar hon med överallt och plockar av kläder och vill sedan att man ska hjälpa henne på med dem igen. Det är så jäkla häftigt att se hur hon utvecklas och lär sig från dag till dag.
 
Idag ska vi påta i trädgården, en gunga till Esther ska upp och lite ogräs ska bort från uteplatsen. Härligt av slut på veckan med andra ord.
 
Esthers första skor - Kavat Edsbro
Lagom till att Esther börjat resa sig mot allt var det dags att börja tänka på vilka skor hon skulle få som sina första "lära-gå-skor" Då vi har bästa Rebecka att bolla idéer med blev det ett par Kavat Edsbro med deras underbara blommönster som får pryda Esthers fötter lagom till att hon börjar öva på att gå i sommar. Det känns verkligen att det är riktigt bra kvalitet och passformen var perfekt på hennes små fötter. Snabb och bra service från City skor i Vaggeryd. 
 
Nu ser vi fram emot att se henne stappla omkring i sina nya skor.