dahlmaria.blogg.se

Mammaträff
Efter flera veckors uppehåll från vår lilla sammansvetsade mammagrupp var det idag äntligen dags att få träffas igen. Det har varit allt för många magsjukor, förkylningar och vattenkoppor mellan för att vi skulle få till en träff tidigare. Esther som älskar att socialisera sig med andra barn var helt slut när vi körde hem. Det finns inget härligare än ett barn trött efter lek. Ida som idag var värd för vår träff hade lagat super smarrig soppa som vi blev bortskämda med. Inte nog med att vi fick en härlig dag tillsammans med alla fina barn och deras mammor, solen sken också på oss. Jag tyckte mig kunna ana en doft av vår när jag klev ut genom dörren i morse.
 
Att vinna högsta vinsten på lotto
Och där kom bakslaget efter flera veckor med ett vackert snötäckt landskap öser nu regnet ner och det är mörkt utanför våra fönster dag som natt. Det som kan trösta oss är att vi går mot ljusare tider och vi nu kan fylla husen med vackra krispiga tulpaner som får införliva vår längtan efter våren. För min del längtar jag också till bättre terräng så att jag kan bege mig ut på mina älskade löpturer igen. 

I måndags var vi på terminsstarten för babyrytmiken här i byn. Esther älskade det får första stund! Att få sitta där i ring och lyssna på alla ljud och titta på alla små barn gjorde hennes dag och när vi begav oss hem var hon helt slut lilla loppan. Härlig ny måndagsrutin för oss :)

Idag var vi uppe med tuppen för att släppa in städtanten som kom för att förgylla vårt hem och gör det skinande rent. I vanlig ordning kokade jag min kopp kaffe och satte på nyhetsmorgon medan hon fick feja runt i fred. Esther som älskar när vi får besök charmar och pratar hej vilt även med städerskan (vem kan låta bli  Esther liksom haha)
 
I eftermiddag begav vi oss till optikern för att leta ut nya bågar till detta blidnstyret. Då jag sett att Synoptik erbjuder glasögonstylister var jag lite nyfiken på att betälla ett par brillor från dem. Sagt och gjort, efter lite konferering med stylistdamen i butiken fick jag låna hem ett par bågar som jag tyckte kändes bra från början. Nu ska jag strosa omkring i dem här hemma lite för att vänja mig vid storlek, färg och form. Men nu till rubriken för detta inlägg (lång inledning) när jag väl var i butiken gled det fram en mycket gammal dam på rullator till mig och Esther. Hon bromsade sin rullator och satte sig ner för att prata med Esther precis bredvid vagnen. Esther sken upp då hon älskar sällskap och började genast "prata" med damen. Under hela tiden jag provade glasögon satt de två där och pratade med varandra, det var säkert 80 års ålderskillnad på dem. När jag väl blivit betjänat i kassan och var redo att lämna butiken tog den gammla damen mig på armen och sa
 
"du min vän har minsann vunnit högsta vinsten i livets lotteri, med en sådan underbar dotter kan man inte vara annat än lycklig"
 
De orden hade jag i bakhuvudet idag när Esther skrek och inte ville sova för natten, för hon är ju ändå ganska charmig och söt den där lilla tösen.
 
Dopdagsfest 24/1

I söndags var det dags för Esthers dopdagsfest i vårt församlingshem här i byn. Det bjöds på skönsång, utdelning av alla döpta barns dopdroppar, doptårta och korv med bröd. En härlig förmiddag tillsammans med massor av små barn från byn. Ett väldigt trevlig initiativ för våra små hjärtan. Vår lilla tjej uppförde sig exemplariskt och var knäpptyst genom hela cermonin och sjöng mer än gärna med till tonerna från pianot under psalmerna. Esther var helt slut efter allt firande och slocknade som en klubbad säl när vi begav oss hemmåt igen.